Nieuws

h3h biënnale Oosterhout sluit af met ruim 20.500 bezoekers

De kloosters van de Heilige Driehoek in het Noord-Brabantse Oosterhout vormden van 3 juni t/m 16 juli het bijzondere toneel voor een hedendaagse kunstbiënnale van internationale allure. In zes weken tijd ontving de derde editie van de h3h biënnale ruim 20.500 bezoekers. De tweede editie van de biënnale in 2021 trok 22.500 bezoekers.

LEES VERDER

Rondleidingen Sint Paulusabdij

Bent je tijdens je bezoek aan de biënnale nieuwsgierig geworden naar hoe de Sint Paulusabdij er van binnen uitziet, wat de geschiedenis van het gebouw is en hoe het religieuze leven er daar vandaag de dag uitziet?

LEES VERDER

h3h biënnale Oosterhout opent 3 juni

De kloosters van de Heilige Driehoek in het Noord-Brabantse Oosterhout vormen voor de derde keer het bijzondere toneel voor een hedendaagse kunstbiënnale van internationale allure. De h3h biënnale voert door de kloosters en langs parkachtige tuinen, weidse landerijen en oude dreven waar je werken tegenkomt van 27 kunstenaars.

LEES VERDER

Kunstenaar Frank Havermans

Studio Frank Havermans, opgericht in 1999 ontwikkelt strategische interventies in opdracht en op eigen initiatief. Het werk ontstaat vanuit een combinatie voor het sociale aspect van architectuur en stedelijke dynamiek met ontwerptechnische fascinaties voor constructies, zwaartekracht en het taktiele. Zijn werk herdefinieert letterlijk de herkenbare openbare ruimte. 

LEES VERDER

FACE YOURSELF zoekt jong talent

FACE YOURSELF is onderdeel van ons educatieprogramma en een kans voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. We zoeken jong beeldend talent onder de nieuwe generatie Brabantse jongeren: ‘Laat je zien en ben trots op wie je bent!’.

LEES VERDER

Kunstenaar Romee van Oers

Romee van Oers maakt schilderijen waarin vormen lijken te willen bewegen, elkaar aantrekken of afstoten. Deze dynamiek verkent Romee in opstellingen die ze maakt en bestudeert. Hier overlappen, vouwen en buigen materialen en worden nieuwe verhoudingen zichtbaar tussen ontstane vormen. Op directe en spontane wijze wordt dit omgezet naar het doek.

LEES VERDER

Kunstenaar Ine Vermee

Als abstracte schilder sluit Ine Vermee aan bij de abstract geometrische en minimalistische kunst die haar oorsprong heeft in de jaren vijftig en zestig. De afgelopen decennia werkte ze consequent en met enorme focus aan een onderzoek van het witte schilderkunstige vlak in relatie tot de omgeving.

LEES VERDER

Kunstenaar Anne Geene

De symbolische betekenis die wij aan planten toekennen is misschien wel zo oud als de mens zelf. De rode roos staat voor liefde, varens voor oprechtheid en klimop voor trouw. Al een tijd lang verzamelt Anne Geene planten die op bekende plaatsen groeien en maakt ze foto’s van planten die van bekende mensen zijn.

LEES VERDER