EDUCATIE

Schooljaar 2017-2018 is gestart vol ‘LIEFDE’. 
De jongeren maken kennis met De Heilige Driehoek en de 1e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek.   

Jongeren kennis laten maken met hedendaagse kunst en het Oosterhouts cultureel erfgoed is één van de doelstellingen van de 1e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Samen met h19, Centrum voor de kunsten, heeft de stichting een aantrekkelijk en gratis educatief programma ontwikkeld voor het basis- en voortgezet onderwijs. Voor ruim 2500 leerlingen vanaf zes jaar en van alle niveaus zijn er activiteiten, workshops en opdrachten voor en tijdens de biënnale: van onderzoeksopdrachten tot het maken van een animatiefilm, beelden, foto’s of video’s.   

Wilt u alle activiteiten volgen kijk dan op de Biënnale Blog

De resultaten van alle workshops worden op zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober tijdens het stadsweekend op verschillende locaties in Oosterhout geëxposeerd. U kunt de kunstwerken bewonderen bij:   
h19, Centrum voor de kunsten (alleen op zondag!)  
Theek5 
Theater De Bussel 
VVV 
Het Filmcafé 
Eeterij D’n Bal 
Perron Oosterhout  
Il Vicino     
Brasserie MIX   
De Schout     

De cultuurcoaches van de gemeente Oosterhout en h19 dragen zorg voor de uitvoering van dit aanbod in samenwerking met een groot aantal kunstenaars en docenten. Zij ontwikkelen het (digitaal) lesmateriaal en ondersteunen de scholen bij het samenstellen van hun eigen educatieve biënnaleprogramma. Tussen april en november 2017 bieden zij in totaal ruim 170 workshops aan 25 scholen in Oosterhout en omgeving. 

Meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator educatie:   
Pauline Klein Paste
pauline@studio-p.nl 
06-41388171