OVER 2e BIËNNALE

INITIATIEF

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek wil de in dit gebied bestaande tradities van kunst en kunstambachten revitaliseren door kunstmanifestaties, artists in residencies en randprogramma’s zoals educatieve projecten te organiseren. In 2017 vond de 1e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek plaats, een manifestatie waarbij hedendaagse kunst wordt verbonden met het spiritueel en artistiek erfgoed van De Heilige Driehoek.

Doel is om De Heilige Driehoek te ontwikkelen tot een internationaal centrum van hedendaagse, religieus geïnspireerde kunst, waar in samenwerking met de drie kloosters, kunstacademies, conservatoria, scholen en musea alle ruimte is voor experiment, vernieuwing en educatie. Iedere twee jaar wordt door de Stichting Kunst in de Heilige Driehoek een curator – die op internationaal niveau zijn of haar sporen heeft verdiend – uitgenodigd om zijn of haar visie op het unieke karakter van De Heilige Driehoek tot uitdrukking te brengen door het samenstellen van een expositie van moderne en hedendaagse kunst.

CURATOREN

2e Biënnale

De tweede editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek zal plaatsvinden in het najaar van 2020 en wordt samengesteld door de twee curatoren, Rebecca Nelemans en Hendrik Driessen. 

De organisatie kiest ervoor om voor elke biënnale een nieuwe curator aan te stellen. Voor deze editie is gekozen voor een sterk duo: zelfstandig curator Rebecca Nelemans en Hendrik Driessen (directeur van museum De Pont tot en met juni 2019). De komende maanden werken zij de inhoudelijke invulling van de manifestatie verder uit. De curatoren: ‘Het thema, Hoop, en de context van de drie kloosters in een omgeving die uitnodigt tot contemplatie zien we als een grote kwaliteit. Niet alleen werken we nauw samen met de kunstenaars, maar we zoeken ook de verbinding met de bewoners van de kloosters en betrekken hen bij de werken die in hun “huis” plaatsvinden. Deze omgeving, die uitnodigt tot verdieping en reflectie, is vóór alles ons vertrekpunt.’

 

Een bericht voor kunstenaars

We hebben de curatoren, Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans, gevraagd om in de Heilige Driehoek een biënnale vorm te geven met hedendaagse kunst die past in het spirituele karakter van de drie kloosters. Een biënnale met kunst van nationale en internationale allure rondom het thema Hoop. De stichting heeft vertrouwen in de professionaliteit en het uitgebreide netwerk van de artistieke leiding. Zij maken een eigen selectie vanuit hun kennis over kunst en het kunstenveld en benaderen kunstenaars zelf. De stichting Kunst in de Heilige Driehoek werkt om die reden niet met zogenaamde ‘open calls’ of inzendingen. We brengen uw e-mail, samen met die van andere geïnteresseerden, wel onder de aandacht van de curatoren. 

                                Fotografie: Josanne van der Schoot

tag heuer aquaracer 500m calibre 5 replica second hand ladies rolex watches replica
sylar watch replica
breitling bentley replica deutschland replica omega seamaster 300m leather strap