Nieuws

Rapportcijfer: een 8,4!

De 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek vond plaats van 10 juli t/m 15 augustus. Om meer inzicht te krijgen in de bezoekerssamenstelling, waardering en aanbevelingen werd er een publieksonderzoek uitgevoerd onder bezoekers van de biënnale. 

LEES VERDER

Afbouwen & afscheid

Afbouw en afscheid van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Het was mooi om te zien hoe de lang gekoesterde plannen van curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans eindelijk werkelijkheid werden. De biënnale was te zien van 10 juli t/m 15 augustus.

LEES VERDER

De 2e Biënnale succesvol afgesloten!

De verwachtingen waren hoog gespannen voor de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek. Met overweldigende én positieve belangstelling van de media, een uitverkocht laatste weekend en in totaal meer dan 22.000 enthousiaste bezoekers kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde biënnale. 

LEES VERDER

Allesomvattende gelukzaligheid

Artikel uit Museumtijdschrift nr. 5, juli-augustus 2021. De tweede editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek in Oosterhout is een ontmoeting tussen eeuwenoude kloosters en kersverse kunst. Dat levert onder het hoogst actuele thema ‘Hoop’ aangename verrassingen op.

LEES VERDER

In gesprek met de curatoren

Interview met de twee curatoren: Hendrik Driessen, voormalig directeur van Museum De Pont in Tilburg, en Rebecca Nelemans, kunsthistorica, schrijver en tentoonstellings maker. Vele malen doorkruisten zij het gebied en wisselden onderling hun ideeën uit.

LEES VERDER

Leaning into the bamboo

Leaning into the bamboo is een improvisatie voorstelling door Birgit Gunzl, celliste Dianne Verdonck en Oene van Geel op altviool. Er wordt gedanst met lange bamboe-strips als die voor het Oloïde paviljoen zijn gebruikt.

LEES VERDER

Architectuurrondleidingen

Er worden drie speciale architectuurrondleidingen door ons georganiseerd met als thema: Dom Bellot & Dom van der Laan. Stichting BLASt zorgt voor de gidsen. De rondleiding vindt plaats in de Sint-Paulusabdij.

LEES VERDER

Wees welkom!

De afgelopen dagen gingen de deuren steeds iets meer open… Pers en genodigden hebben al eerder een voorproefje gekregen van al het moois dat de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek te bieden heeft. Vanaf vandaag is iedereen welkom! 

LEES VERDER

Voetballen bij de Biënnale

Op verzoek van het bestuur van de Biënnale, die 10 juli 2021 wordt afgetrapt, hebben vrijwilligers van VV Oosterhout de belijning van een voetbalveldje verzorgd. Terwijl de ouders naar kunst kijken kunnen de kinderen eventueel hun kunsten vertonen op het veldje.

LEES VERDER