Nieuws

Nieuw campagnebeeld!

We zijn blij met ons nieuwe campagnebeeld. Het ontwerp van Berry van Gerwen op basis van een foto van het werk van kunstenaar Jeppe Hein geeft op de juiste manier vorm aan het thema van de Biënnale: HOOP. Het stemt ons in ieder geval vrolijk en optimistisch!

LEES VERDER

Monnik & architect

De Sint Paulusabdij dankt zijn mooie kapittelzaal en gastenverblijf aan ‘selfmade man’ Dom Hans van der Laan. Deze monnik was ook architect en werd later één van de grondleggers van de Bossche School.

LEES VERDER

GrensGeluiden

GrensGeluiden 25 april: Rebecca Nelemans is een van de curatoren van de Biënnale in de Heilige Driehoek in Oosterhout die wordt gehouden van 10 juli t / m 15 augustus met 23 kunstenaars. Luister hier het interview terug.

LEES VERDER

Jubileumjaar Sint-Catharinadal

2021 is door de Provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot het Brabants Kloosterjaar. Maar liefst vier kloosterordes hebben hun jubileum dit jaar. Zo ook in Sint-Catharinadal, waar de orde van de norbertinessen hun 750 jarig jubileum vieren.

LEES VERDER

Rijksbeschermd Stadsgezicht

Wist je dat het gebied De Heilige Driehoek zijn naam dankt aan het feit dat hier drie kloostergemeenschappen een aaneengesloten gebied bewonen? Nog een leuk weetje: in het gebied zijn 6 rijksmonumenten, 22 gemeentelijke monumenten en 1 landgoed te vinden.

LEES VERDER

2e Biënnale vindt deze zomer plaats

Van 10 juli t/m 15 augustus zijn in het prachtige gebied De Heilige Driehoek in Oosterhout voor de tweede maal veelal nieuwe, tijdelijke installaties en beelden te zien. De curatoren van de 2e Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans, verzorgen de artistieke invulling van deze editie, die als thema ‘Hoop’ heeft.

LEES VERDER

The Wall of hope

Het thema Hoop lijkt door de toestand in de wereld met de dag actueler te worden. Het is belangrijk voor kinderen en jongeren om dit thema vorm te geven en zich hierover uit te spreken. Al ver vóór de corona crisis lag het educatieve plan van h19 klaar, maar de urgentie om hier, samen met de kinderen en jongeren van Oosterhout, iets heel bijzonders van te maken is alleen maar gegroeid. 

LEES VERDER